Logo Orange Flag Music 2023

The White Buffalo – On the Widow’s Walk

The White Buffalo - On the Widows Walk album cover

Pak er een glas whiskey bij en geniet van deze nieuwe plaat van The White Buffalo. Want het is toch wel volop genieten. Jake Smith alias The White Buffalo levert met deze plaat een knappe Americana plaat af. Een die absoluut mee gerekend had kunnen worden voor het eindejaarslijstje van 2020.

On the Widow’s Walk heeft alles wat je van een hedendaagse Americana plaat mag verwachten. Up tempo, ballads, drank, liefde en de doorleefde stem van Jake Smith maken dit tot een mooi staaltje muziek. Er zijn een paar nummers die bovengemiddeld zijn en het album omhoog stuwen zoals up tempo nummer No History, album opener Problem Solution en het prachtige minimalistische Widow’s Walk.

Misschien komen mijn positieve noten ook door de productie van Shooter Jennings, zoon van Waylon Jennings. De productie is erg clean en de instrumentatie divers. Piano, fiddle, drums, gitaren, het komt allemaal langs. Shooter Jennings kan inmiddels wel gezien worden als een van de beste producers op country gebied. Recent produceerde hij platen van Jaime Wyatt en Hellbound Glory. Albums die tot het beste van het hedendaagse outlaw genre behoren.

Als ik The White Buffalo moet gaan vergelijken met andere artiesten zijn het outlaw country artiesten Cody Jinks, Whitey Morgan and the 78’s en Ward Davis. Al mis ik bij The White Buffalo soms de country snik, toch zijn dit voor mij vergelijkingen die gepast zijn. Ook Americana held John Moreland vind ik wel passen tussen The White Buffalo.

Al met al ben ik heel tevreden met deze plaat. Gebrek aan publiciteit heeft Jake Smith in ieder geval niet. Zoals misschien inmiddels wel bekend is zijn zijn nummers in diverse Amerikaanse tv shows te horen, waarvan Sons of Anarchy de meest bekende is.

Het is door het Corona virus nog even wachten met live optredens van The White Buffalo, maar die worden hopelijk dit jaar hervat. Ik zal dan zeker een kaartje kopen, want deze artiest straalt één en al authenticiteit uit. En ik ga er bijna vanuit dat dit soort muziek nog beter tot zijn recht komt live en in een volle zaal.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums