Logo Orange Flag Music 2023

The Wood Brothers – Heart is the Hero

The Wood Brothers - Heart Is the Hero album cover

The Wood Brothers maken al een tijdje muziek. In 2006 brachten ze hun debuutplaat uit en ze ontwikkelden zich tot één van de beste Americana bands van onze huidige tijd. Ze zijn er dus nog steeds en brengen met Heart is the Hero alweer hun achtste album uit met origineel werk. Dit keer hebben de broeders het vooral heel eenvoudig gehouden.

Eenvoudig in de zin dat het album is opgenomen met een analoog naar 16-track tape. Waarom ze voor dit eenvoudige opnameproces hebben gekozen is omdat ze simpelweg van oude muziek houden. Waarom kan het hoe vroeger muziek werd opgenomen vandaag de dag niet op dezelfde manier gebeuren? Heart is the Hero mag dan heel eenvoudig zijn geproduceerd, The Wood Brothers hebben er wel het maximale uit weten te halen.

Je zou denken dat met zo’n eenvoudig opnameproces het allemaal wat gedateerd en ouderwets klinkt. Dat is met Heart is the Hero juist niet het geval. The Wood Brothers kleuren de muziek met een breed kleurrijk palet aan instrumenten in. Onder andere akoestische gitaren, bass, percussie, strijkers en orgeltjes worden op uitstekende wijze op tape gebracht.

The Wood Brothers zijn dus de ervaren Americana muzikanten van deze tijd en laten horen met Heart is the Hero waarom ze nog steeds tot de top van Americana behoren. De kwaliteit op deze plaat valt niet te ontkennen en de broeders stralen veel overtuiging en kracht uit. Daarnaast zit er ontzettend veel gevoel en soul in de muziek. Ja, ze weten nog steeds hoe het is om geweldige Americana te produceren.

Met een titel zoals Heart is the Hero wordt al duidelijk aangegeven hoe positief The Wood Brothers momenteel in het leven staan. De teksten op dit album zijn dan ook redelijk licht en vooral erg positief. Ze ontkennen zeker niet dat het moeilijk tijden zijn waarin we leven, maar toch worden de lichtpuntjes gezocht en dan ook gevonden. Niet nodig voor depressieve teksten, maar juist teksten van vreugde en vrolijkheid.

The Wood Brothers hebben het met Heart is the Hero toch gewoon weer voor elkaar gekregen. Het is een album dat eenvoudig van opzet is, maar toch ontzettend rijk is aan allerlei details. Je hoort mooi divers gebruik van allerlei traditionele instrumenten en de teksten geschreven om vrolijk en geïnspireerd te worden. Deze broeders weten knap werk af te leveren. Soms kunnen bands na twintig jaar uitgeput klinken, maar dat is hier absoluut niet het geval. Luister en oordeel zelf.

MuziekMuziek
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment