Logo Orange Flag Music 2023

The Young Fables – Pages

The Young Fables - Pages album cover

Album covers kunnen mooi zijn maar zeggen niet alles. Toen ik deze album cover van Pages zag van The Young Fables werd mijn interesse gewekt. Ik ging er vanuit dat het sprookjesachtige indie muziek zou worden en dat is het niet helemaal. Deze band brengt Americana muziek en weet zich positief te onderscheiden van de rest. Er valt wat dat betreft genoeg te ontdekken met deze plaat.

Eerst maar even kennismaken met The Young Fables. Het is een duo bestaande uit Laurel Wright en Wes Lunsford. Ze komen uit East Tennessee en brengen sinds 2017 muziek uit. Ze worden beïnvloedt door artiesten zoals Patsy Cline, Bonnie Raitt, Glenn Campbell en Chet Atkins. Ja, dit zijn pure country artiesten en deze invloeden hoor je eerlijk gezegd niet echt terug op Pages.

Pages is namelijk een pure Americana plaat en haalt inspiratie uit diverse genres. Je hoort dat het folk genre goed vertegenwoordigd is en zo weten The Young Fables ook inspiratie uit de pop muziek te halen. Country hoor ik hier en daar terug met het gebruik van onder andere steel klanken. Alhoewel dit allemaal wel heel licht en niet nadrukkelijk aanwezig is.

Wat voor genre het ook is, Page is een hele prettige luisterplaat en biedt genoeg waardevols voor de muziek luisteraar. Laurel Wright heeft een geweldige lief en warm stemgeluid en kleurt de nummers stuk voor stuk heel mooi in. Inderdaad, net zoals een sprookje. Voeg daar een fijn divers klanktapijt bij en je hebt Americana muziek van het hoogste niveau.

Als je naar de teksten luistert gebeurt er niet veel opmerkelijks. Ik neem aan dat de teksten het meest zijn geschreven door Laurel Wright, want het klinkt allemaal heel zoet. Het focus onderwerp van Page kan dan ook niet anders gaan dan over liefde. Klinkt allemaal heel cliché, maar The Young Fables hebben er duidelijk genoeg ervaring mee als je het allemaal voorbij hoort komen.

De muziek van The Young Fables krijgt erkenning in de States. Zo stuurde Grammy Award winnares Sheryl Crow een tweet de wereld in waar ze zich positief uitspraak over de Fables. Daarnaast worden ze ondersteund door grote artiesten in het vak zoals Vince Gill, Amy Grant, Lauren Alaina, Rascal Flatts en Josh Turner. Zelfs werden ze uitgenodigd door Shania Twain om mee te doen in het populaire showcase programma Real Country.

Duidelijk dat The Young Fables indruk weten te maken. Ik ben in ieder geval helemaal overtuigd van Pages. Het bevat namelijk alles wat een goede Americana plaat zou moeten hebben. Je hebt mooie songteksten, warm stemgeluid en volle productie. Dit album is één van de hoofdstukken van deze jonge band en ik kan niet wachten wat ze nog meer te vertellen hebben in hun prachtige muziekboek.

Uitgebracht in eigen beheer

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums