Logo Orange Flag Music 2023

Theo Lawrence – Chérie

Theo Lawrence - Cherié album cover

Tijdens mijn vooruitblik van het nieuwe jaar was ik aardig enthousiast over de nieuwe plaat Chérie van Theo Lawrence. Nu na een aantal weken is dat nog steeds zo en kan ik moeilijk stoppen met luisteren. Dat gebeurt bij mij niet vaak, maar deze country plaat is precies waarom ik het genre ben gaan luisteren. 

Theo Lawrence weet met zijn muziek heel goed de oude stijl van country te benaderen. Dan heb ik het over jaren 40, 50 en 60 van vorige eeuw. Soms kan het heel gedateerd overkomen, maar dat is met Chérie niet het geval. Natuurlijk moet je deze oude stijl van country je liggen en is daarom ook niet voor iedereen weggelegd. Maar ik hou van oude country muziek en daarom ben ik er zo enthousiast over.

Ben je een beetje bekend met oude country muziek dan zul je snel de muziek van Theo Lawrence gaan vergelijken. Dat kan ook niet anders, want het is duidelijk dat hij veel inspiratie haalt uit oude country en rock & roll helden van weleer. Dan noem ik bijvoorbeeld een Gene Autry, George Jones en uiteraard een Elvis Presley. Heerlijk om een hedendaagse artiest te horen die dit soort artiesten als inspiratie gebruikt.

De muziek op Chérie bevat een mooie productie met genoeg traditioneel instrumenten gebruik. Het is dan ook een plaat ideaal geschikt om in de Amerikaanse honky tonks te spelen. Zo hoor je met name pedal steels, piano’s en fiddles voorbijkomen. Dit soort instrumenten werden natuurlijk vaak gebruikt de vorige eeuw en Theo Lawrence schuwt dan ook niet om er veelvuldig gebruik van te maken.

Zoals gezegd moet dit soort country muziek je liggen. Ik kan begrijpen dat het niet voor iedereen even prettig is om te horen. Maar weet je van jezelf dat je oude country kan hebben dan is Theo Lawrence en Chérie de juiste match. Er is een markt voor gezien het succes dat Lawrence heeft en daar kan ik alleen maar blij mee zijn. Belangrijk dat dit soort artiesten en muziek nog steeds een podium krijgen.

Ik kan niet anders zeggen dat Theo Lawrence geweldig geslaagd is met zijn Chérie. Alles aan deze plaat straalt authenticiteit uit en dat kom je niet meer vaak tegen. Het is een mooie luistertrip naar vervlogen tijden. Nog regelmatig keer ik terug naar artiesten zoals Gene Autry en George Jones omdat dat fundamenten zijn van country muziek. Gelukkig ben ik niet de enige en zijn er artiesten zoals Lawrence. Hopelijk inspireert deze plaat je om ook eens te luisteren hoe country muziek vroeger was. Ben je er al bekend mee dan kom je met deze plaat in een warm bad terecht.

Uitgebracht door Tomika Records

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment