Logo Orange Flag Music 2023

Trampled By Turtles – Alpenglow

Trampled By Turtles - Alpenglow album cover

Trampled By Turtles heeft binnen country muziek zijn streepjes meer dan verdiend en heeft inmiddels een aardig oeuvre opgebouwd. Heel eerlijk gezegd ben ik niet bekend met albums van deze band, maar door de positieve kritieken kreeg ik interesse in nieuwe plaat Alpenglow. Heel eerlijk gezegd bevalt mij wat ik hoor tijdens het luisteren van dit album.

De band houdt het aardig met elkaar uit en bestaan bijna 20 jaar. Je kunt Trampled By Turtles zien als een soort cult band binnen de country muziek. Ze spelen grote shows in Amerika en veel mensen luisteren de albums. Ze maken een uitstekende connectie met hun fans en vandaar dat de band nog na zo’n lange tijd bestaat.

Alpenglow is hun nieuwe wapenfeit en is geproduceerd door Wilco’s Jeff Tweedy. Een indrukwekkende naam binnen de muziekindustrie en het is duidelijk dat Trampled By Turtles het dit keer groots aanpakt. Dat is niet alleen te merken aan de keuze van producer, maar ook aan de kwaliteit van de liedjes op deze plaat. Het klinkt vol met inspiratie, vakmanschap en plezier. 

Wat betreft de muziek is het een plaat om blij van te worden. Het klinkt allemaal rijk met veel getokkel op de akoestische gitaar, mandoline en banjo. Maar ook de fiddle accenten nemen een prominente plaats in op Alpenglow en is een plezier om naar te luisteren. Trampled By Turtles is een ervaren band en weet hoe een goed simpel liedje in elkaar steekt.

Qua muziek is Alpenglow een geweldige plaat. Als je luistert naar de teksten, de meeste geschreven door frontman Dave Simonett, is dat om minder vrolijk van te worden. Kijk alleen al naar titels als It’s So Hard to Hold On, All the Good Time Are Gone, Quitting is Rough en The Party’s Over. Dave Simonett heeft waarschijnlijk een aantal zware jaren te verduren gekregen.

Niet al te veel piekeren over de teksten en je hebt met Alpenglow een geweldige country plaat tot je beschikking. Het producerende werk van Jeff Tweedy is fenomenaal en de bandleden weten met hun instrumentatie allemaal even goed te stralen. Teksten hadden dus ietwat wat positiever mogen zijn, maar desalniettemin weet Tramples By Turtles een geweldige plaat af te leveren. En kom op, 20 jaar bij elkaar en nog steeds zulke albums weten uitbrengen dan ben je gewoon een klasse band. Dit doet mij uitnodigen om meer van het oeuvre te beluisteren en zien waarom Amerika helemaal lyrisch is over deze band.

Uitgebracht door Thirty Tigers

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment