Logo Orange Flag Music 2023

Trout Fishing in America – Safe House

Trout Fishing in America - Safe House album cover

Trout Fishing in America is een band dat al jaren meegaat. Ze horen zogezegd bij het meubilair van Americana muziek. Sinds de jaren tachtig van vorige eeuw bestaat deze band, waarvan Keith Grimwood en Ezra Idlet de frontmannen zijn. Safe House heet hun nieuwe plaat en is voor mij de eerste kennismaking met Trout Fishing in America. Ik kan stellen dat het een hele prettige eerste kennismaking is.

Mijn muziek voorkeur gaat uit naar muziek uit vervlogen tijden. Je kunt mij vooral wakker maken voor oude traditionele country en Americana muziek. Trout Fishing in America is zo’n “oude lullen band” met het hart op de juiste plaats. Deze oude mannen kennen de muziek industrie door en door en produceren vandaag de dag alleen nog maar muziek omdat ze dat fijn vinden. Inmiddels spelen de mannen zo’n 45 jaar met elkaar en dat hoor je terug op deze plaat. Perfect op elkaar ingespeeld en ze vullen elkaar uitstekend aan.

Op Safe House is dat fijne gevoel terug te horen. Het eerste wat opvalt aan deze plaat zijn de teksten. Voornamelijk ongecompliceerd en lekker no-nonsense. Zo zingen deze oude mannen over de vervelende neppe Belastingdienst die achter ze aan zit en mijmeren ze over hoe ze hun vrije middagen het best kunnen besteden. De ochtend gaan nog wel en de avonden ook, maar hoe zit het met de middag? Blijkbaar serieuze problemen voor de gepensioneerden.

De muziek op zichzelf is prima te noemen. Soms kan je bij dit album lekker achterover liggen en genieten van de luchtige en serene instrumentatie. En soms wordt het wat serieuzer met integere ballads. Waar het op neer komt is dat Trout Fishing in America voor een goede balans zorgt. De mannen zijn in voor een geintje, maar weten ook de serieuze kanten te belichten. Safe House is wat dat betreft naast geinig heel inspirerend.

Bij sommige platen heb ik moeite om op de play-knop te drukken, maar dat is met Trout Fishing in America absoluut niet het geval. Ik kijk er elke keer weer naar uit om deze plaat op te zetten. Het brengt je tot rust, inspireert en laat je af en toe lachen. Grimwood en Idlet zijn inmiddels de ervaren mannen en weten hoe je een plaat boeiend moet te houden tot de laatste minuut. Weet je van jezelf dat je van Americana muziek houdt met invloeden uit het verleden dan is Trout Fishing in Americana het luisteren waard. Prettige no-nonsense muziek en daar is niets over gelogen.

Uitgebracht in eigen beheer

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums