Logo Orange Flag Music 2023

Twin Bridges – Fertile Ashes

Twin Bridges - Fertile Ashes album cover

Twin Bridges is het soloproject van singer-songwriter Zach Gerzon. Hij leerde op jonge leeftijd de cello te bespelen en is tegenwoordig naast liedjessmid ook een multi-instrumentalist. Zijn interesse in muziek is breed en hij speelt graag genres zoals punk, country en bluegrass op de gitaar, bass en drums. Met zijn nieuwe album Fertile Ashes brengt hij hoop de wereld in op een hele natuurlijke wijze.

Ik noem Twin Bridges een soloproject, maar dat is het niet helemaal. Zach Gerzon heeft tijdens de productie van Fertile Ashes veel muzikale vrienden betrokken om een zo mooi mogelijk geluid te creëren. Zo hoor je Kylie Mcdermot op de trompet, Julia Michel op de klarinet en saxofoon, Chris Lazerek op bass klarinet, Jeff Kuhns op de bassoon en Margaret Wehr op de viool.

Je merkt aan alles dat Fertile Ashes een en al passie is. Twin Bridges weet een ontzettend organisch en natuurlijk geluid te creëren en het is een en al pracht om naar te luisteren. De combinatie van eerder genoemde klassieke instrumenten levert een fantastisch geluid op en is zeer onderscheidend. Je hoort het niet vaak en dat maakt het album sowieso al waard om naar te luisteren.

Doordat Twin Bridges pas aan het begin staat mogen er toch vergelijkingen worden gemaakt. Het is niet zo dat je deze muziek nooit eerder hebt gehoord. Als je luistert naar Fertile Ashes dan kom je al snel terecht bij een artiest zoals Sufjan Stevens. De muziek heeft dezelfde stijl en ook het stemgeluid van Zach Gerzon is goed te vergelijken met Sufjan.

Zach Gerzon woont momenteel in Portland, Oregon, maar tijdens de productie van Fertile Ashes was hij op zoek naar een thuis. Hij dwaalde tijdens het maken van deze plaat in staten New Mexico en Colorado, voordat Portland zijn vaste thuisbasis werd. De natuur van deze Amerikaanse staten reflecteert de muziek op deze plaat. Dit betekent met name natuurlijk en organisch.

Fertile Ashes is naar mijn mening een geslaagd album project. De muziek is een en al pracht om naar te luisteren en laat je even mee reizen naar wonderschone natuurgebieden. Zach Gerzon heeft het voor elkaar gekregen om een groep om zich heen te verzamelen met genoeg ervaring om een fantastisch geluid te creëren. De muziek van Twin Bridges is best uniek te noemen, je hoort het niet veel, en dat maakt dit album toch wel een pareltje.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums