Logo Orange Flag Music 2023

Tyler Childers – Can I Take My Hounds to Heaven?

Tyler Childers - Can I Take My Hounds to Heaven? album cover

Tyler Childers kan gezien worden als de nieuwe held van country muziek. Binnen een paar jaar tijd heeft hij in Amerika zoveel bekendheid verworven dat je niet meer om hem heen kunt. Zijn debuutalbum Purgatory scoort vandaag de dag nog steeds aanzienlijk in de charts en ook vervolg Country Squire doet het uitstekend. Dit jaar, opmerkelijk, een nieuwe gospel plaat genaamd Can I Take My Hounds to Heaven?

Je kan een soort van zeggen dat Tyler Childers het licht heeft gevonden met Can I Take My Hounds to Heaven? In zijn jongere jaren nog veel aan de drugs, pillen, alcohol en dergelijke, tegenwoordig heeft hij het afgezworen. Gelukkig in de liefde met Americana artiest Senora May en een baby opkomst. Het geloof neemt daarnaast ook een prominente rol in het leven van Tyler Childers, vandaar gospel.

Can I Take My Hounds to Heaven? heeft drie verschillende versies en dat is een gedurfd concept. Het werkt naar mijn mening niet. Zeker in deze tijd is meer dan anderhalf uur drie keer naar hetzelfde album luisteren iets te veel van het goede. Er zit wel een bepaalde variatie tussen de verschillende versies, maar dat maakt het niet meer waard om naar alle drie te luisteren.

Daarom houd ik het op de eerste versie, de Hallelujah versie. En als ik alleen naar de Hallelujah versie luister dan ben ik redelijk positief over wat ik hoor. Tyler Childers laat horen dat hij nog steeds erg goede country muziek kan produceren ondanks dat het overgoten is met een gospel geluid. Je hoort veel typische herkenbare Childers nummers.

Overigens zijn niet alle nummers op Can I Take My Hounds to Heaven? helemaal nieuw. Er worden een aantal oude nummers afgestoft zoals nummer Purgatory die eerder verscheen op zijn gelijknamige debuutalbum. Ook zijn er een aantal andere nummers afgestoft en welke alleen live te horen waren. Klinkt misschien een beetje gemakzuchtig, omdat het geen compleet nieuw album is, maar ik heb er wel degelijk van genoten.

Of dit concept van drie albums gaat werken bij het grote publiek weet ik niet. Ook de niché gospel is gedurfd en ik weet niet of iedereen daar op zit te wachten. Maar laat je er niet van weerhouden, want als je de Hallelujah versie van Can I Take My Hounds to Heaven? luistert dan hoor je een Tyler Childers in goede vorm. Hij heeft het licht gevonden, wat zeer prettig voor hem is, maar hopelijk keert hij met een nieuw project terug naar een gewoon album met nieuwe liedjes. Dat zal hem zeker beter doen dan dit concept. 

Uitgebracht door Hickman Holler Records / RCA Records

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment