Logo Orange Flag Music 2023

Wade Bowen – Somewhere Between the Secret and the Truth

Wade Bowen - Somewhere Between the Secret and the Truth album cover

Wade Bowen behoort tot de Eredivisie van het Texas country genre. Met een aardig indrukwekkend lijstje aan albums en zijn samenwerking met vriend Randy Rogers heeft Bowen de afgelopen jaar aardig wat naam weten te maken. Voor nieuwe plaat Somewhere Between the Secret and the Truth slaat hij de handen ineen met het grote Nashville.

Dat is vrij opmerkelijk te noemen, want naar mijn mening heeft Wade Bowen dat helemaal niet nodig. De reden voor deze stap zal waarschijnlijk te maken hebben met zijn writers block. De liedjes kwamen de afgelopen jaren niet meer zo vanzelfsprekend uit zijn pen. Vandaar dat hij de grote muzikanten van Nashville benaderde om een nieuwe plaat op te nemen.

En het Nashville sausje hoor je op Somewhere Between the Secret and the Truth. Het klinkt allemaal zeer strak en op de productie is absoluut helemaal niets op aan te merken. Er wordt goed gebruik gemaakt van diverse instrumentatie wat deze plaat een hele mooie kruising maakt tussen Texas country en Nashville country.

Doordat Wade Bowen Nashville als geheime wapen heeft ingeschakeld om deze plaat te produceren komen er andere interessante artiesten bij kijken. Zo doet country legende Vince Gill een nummertje mee en heeft Bowen het ook voor elkaar gekregen om een ballad in te zingen samen met niemand minder dan Lori McKenna. Het toont aan dat Nashville respect heeft voor de Texas country van Wade Bowen.

Somewhere Between the Secret and the Truth bevat het hele pakket. Wade Bowen en zijn team leggen vooral de nadruk op de up tempo honky tonk nummers, maar weten ook uitstekend uit te pakken met de zachte liefdes ballads. Nogmaals, de productie klinkt zeer strak en je hoort aan alles dat deze plaat geproduceerd door alleen maar vakmensen. Met deze plaat heeft Wade Bowen heeft voor elkaar gekregen om een aantal zeer sterke nummers toe te voegen aan zijn oeuvre en zullen het live ongetwijfeld goed gaan doen.

De vraag of Wade Bowen met dit album gaat scoren bij een groter publiek is afwachten. In Texas is hij dus al een grote meneer en ik hoop van harte dat met Nashville aan zijn zijde hij meer mensen zal gaan bereiken. Met de muziek op Somewhere Between the Secret and the Truth is in ieder geval helemaal niets mee aan de hand. De kruising van Texas country naar Nashville country is goed uitgevoerd en de fundamenten liggen er voor groot succes. Niet bekend met Wade Bowen dan is dit album uitstekend om eens mee te beginnen.

Uitgebracht door Bowen Sounds / Thirty Tigers

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment