Logo Orange Flag Music 2023

Wild Rivers – Sidelines

Wild Rivers - Sidelines album cover

Met meer dan 200 miljoen streams op stream platformen mag je je als band met recht succesvol noemen. We hebben het hier over Wild Rivers uit Toronto, een band die toegankelijke indie pop maken. Ze hebben net een nieuw album uit genaamd Sidelines en op het eerste gehoor is hier weinig mis mee. Of het ook de verfijnde muziek fanaat gaat bereiken betwijfel ik.

Sidelines is inmiddels de tweede plaat van Wild Rivers en hebben dus de afgelopen jaren aardig wat naamsbekendheid gekregen. Ik begrijp het volkomen na het luisteren van Sidelines. Wat direct opvalt is hoe aanstekelijk alle liedjes zijn van dit trio. Nergens vlieg het uit de bocht en alleen wordt netjes binnen de perken gehouden. Niets mis mee zou je zeggen.

Alhoewel er tijdens het luisteren naar Sidelines toch een bepaalde verzadiging optreedt. Hebben we dit niet eerder gehoord en veel beter? Mainstream muziek is gemaakt om toegankelijk te zijn en je moet dit album ook zo benaderen. Even alles opzij zetten waar je mee bezig bent en de makkelijke melodietjes in je opnemen. Niets meer, niet minder.

Dat maakt Wild Rivers niet zo’n spannende band eerlijk gezegd. De scherpe randjes zul je hier niet vinden en ook voor innovatie kan je deze band overslaan. Duidelijk wordt dat dit ook niet de insteek is van de muziek die Wild Rivers maakt. Zoveel mogelijk verkoopcijfers scoren met aanstekelijke muziek, daar is deze band voor gemaakt.

Opvallend is dan wel weer dat ze een producer van naam bij Sidelines betrekken. Het gaat namelijk om Peter Katis. Bekend van producties zoals The National en Interpol. Ik hoor hier eerlijk gezegd weinig van terug. Aan de productie voor de rest niet op te merken, maar enige verbanden met deze populaire alternatieve bands leg ik niet. Kwaliteit hoor ik zeker bij Wild Rivers, maar vooral een kwaliteit die voor grote groepen is geproduceerd. En muziek dat het voor de grote speelzalen absoluut goed gaat doen.

Sidelines is absoluut geen slecht album. Dit gaat het ongetwijfeld goed doen bij de grote schare fans. Zoals gezegd verwacht ik niet dat dit muziek is die de verfijnde muziek luisteraar gaat bereiken. Maakt niets uit, voor een band als Wild Rivers is er zeker een markt. Voor mij is dit zoete meezing muziek die het eventjes leuk maakt, maar het is ook snel weer verder. Er ligt immers genoeg op de stapel.

Uitgebracht door Nettwerk Music Group

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment