Logo Orange Flag Music 2023

William Clark Green – Baker Hotel

William Clark Green - Baker Hotel album cover

Om deze recensie af te trappen wil ik je eerst een luistertip meegeven. Ben je niet vies van een beetje country uit Texas dan hebben The Panhandlers een aantal jaren geleden een uitstekend debuutplaat uitgebracht. Ik hoop dat ze “supergroep” nog een keer bij elkaar komen voor een vervolg. Eén van de leden van The Panhandlers is William Clark Green en bracht recent nieuwe plaat Baker Hotel uit.

William Clark Green is geen onbekende binnen Texas country contreien. Hij heeft al aardig wat albums op zijn naam staan en staat hoog in de rangorde van Texas country artiesten. Vorige plaat Hebert Island verraste mij enorm en heb ik er destijds in 2018 aardig van genoten. Ik keek daarom ook uit naar een vervolg en eindelijk na 4 jaar horen we gloednieuwe muziek.

Baker Hotel is de naam van het album en geïnspireerd op een verlaten hotel in Mineral Wells. Legendarisch, omdat het schijnt dat het er aardig kan spoken. Waarom William Clark Green voor de titel heeft gekozen is mij niet geheel duidelijk, want alleen het titelnummer refereert naar dit hotel. De rest van deze plaat is weer typisch Green en er valt weer volop te genieten van zijn liefdesperikelen.

Wat mij duidelijk opvalt aan Green’s platen is de consistentie. Hij weet hoe hij een liedje moet schrijven en weet in zijn muziek altijd weer andere invalshoeken te vinden om het boeiend te houden. Ja, het gaat voornamelijk over de liefde, maar Green presenteert het op zo’n wijze dat het nooit té goedkoop aanvoelt. De romanticus is aan het woord en weet het allemaal heel mooi in te vullen.

Er heerst dus een bepaalde consistentie binnen de platen van William Clark Green. Ook op Baker Hotel is er geen nummer te vinden waar ik met tegenzin naar luister. Dat maakt de luisterervaring zeer prettig en boeiend meer dan 40 minuten lang. Knap om nog steeds onderscheidend te blijven in het toch wel overvolle Texas country territorium.

Minpunten over Baker Hotel kan ik dan ook niet vinden. Het staat duidelijk vast dat William Clark Green zich erg focust op de zoete liefde in zijn teksten en daar is helemaal niets mis mee. Althans, als het goed wordt uitgevoerd. En wederom krijgt hij het voor elkaar om dit onderwerp spannend te maken. Baker Hotel is niet een album wat je helemaal zal omverblazen, maar is wel interessant genoeg voor de verfijnde country luisteraar. Wat country rock nummers en wat tedere ballads maken deze plaat het luisteren meer dan waard.

Uitgebracht door Bill Grease Records

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment