Logo Orange Flag Music 2023

Willie Nelson – That’s Life

Willie Nelson - That's Life album cover

Willie Nelson houdt de gang erin en bracht vorige maand zijn 71e (!) album uit genaamd That’s Life. Daarmee volgt het plaat First Rose of Spring op die vorig jaar uitkwam. Dat album bevatte nog enige originele nummers van Nelson. Voor That’s Life is er gekozen voor het repertoire van Frank Sinatra. That’s Life is dus wat dat betreft verre van origineel, maar de gekozen nummers van Sinatra zijn helemaal in Willie Nelson stijl en worden meer dan verdienstelijk gecovered.

Het is overigens niet Nelson’s eerste album die hij helemaal toewijdt aan Frank Sinatra covers. Dat deed hij eerder op My Way dat uitgebracht werd in 2018. Dat Nelson helemaal idolaat is van het Jazz genre werd al vroeg in het begin van Nelson’s carrière duidelijk. De eerste country platen van Nelson uit de jaren 60 hadden overduidelijk een cross-over naar Jazz. Hij werd dan ook in zijn jongere jaren veel beïnvloedt door Jazz artiesten zoals Frank Sinatra, maar bijvoorbeeld ook Django Reinhardt.

Tegenwoordig hoeft Willie Nelson niet zoveel meer. Hij is op leeftijd (87) en kampt met steeds meer gezondheidsproblemen. Maar dat weerhoudt hem er niet van om nieuwe platen uit te brengen. Dat zijn dan wel platen waar hij zelf helemaal 100% achterstaat en is het uitgangspunt vooral gezelligheid en plezier. That’s Life is daar opnieuw een goed voorbeeld van.

Voor That’s Life is weer gekozen als Buddy Cannon als producer. Cannon produceerde al eerder platen voor Nelson, maar ook voor grote country artiesten zoals Kenny Chesney, Merle Haggard en Reba McEntire. That’s Life is vooral een zwoele en zoet getinte plaat geworden en Jazz liefhebbers gaan hier zonder meer van smullen. Het is dus geen outlaw country geworden waar Nelson zo bekend mee is geworden. Ook raakvlakken met zijn laatste album First Rose of Spring zijn er niet te vinden. That’s Life is een plaat geworden waar een van de passies van Nelson wordt uitvergroot, en dat is Jazz muziek.

Dat is uiteindelijk wat je moet liggen. Zo niet, dan kan je deze plaat voorbij laten gaan en de meer country getinte First Rose of Spring van vorig jaar opzetten. Die straalde veel meer country uit. Desalniettemin levert Willie Nelson op That’s Life wel weer vakmanschap af. En is er veel aandacht besteed aan de album cover. Dat mag ook wel eens opgemerkt worden wetende dat niet alle album covers van Nelson even veel aandacht hebben gekregen in het verleden.

Aan de Jazz-liefhebbers (en de ultieme Willie Nelson fans): That’s Life is beslist het luisteren waard. Zo niet heeft Nelson genoeg recente pareltjes uitgebracht zoals country albums First Rose of Spring, God’s Problem Child en Ride Me Back Home. De opvolger van That’s Life staat alweer klaar. Die plaat zal een familie album worden waar alle kinderen van Nelson in meezingen. Het is overduidelijk dat Nelson op dit moment doet waar hij zin in heeft. Dat mag natuurlijk met een leeftijd van 87, maar hij heeft dat ook zonder meer verdiend na decennia lang kwaliteit country albums uitgeven. (Sony Music Entertainment)

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment