Logo Orange Flag Music 2023

Zach Russell – Where the Flowers Meet the Dew

Zach Russell - Where the Flowers Meet the Dew album cover

Ieder jaar reizen duizenden gelukszoekers naar Nashville om het te maken als artiest. Dat lukt maar een kleine gedeelte en velen krijgen de teleurstelling dat het niet wil lukken. Het verhaal van Zach Russell is net even iets anders. Hij verliet Nashville juist met een platendeal op zak van Thirty Tigers. Resultaat hoor je dit jaar in de vorm van debuutalbum Where the Flowers Meet The Dew.

Als het label Thirty Tigers iets uitbrengt, dan is het in de meeste gevallen interessant genoeg om naar te luisteren. Toen ik Where the Flowers Meet the Dew zag verschijnen in mijn mailbox had ik dan ook gelijk de interesse om te luisteren waarom zij er zo lovend over zijn. En gelukkig hebben de Tijgers het weer voor elkaar gekregen en met Zach Russell een beste nieuwe artiest in huis.

Zach Russell verliet Nashville om terug naar zijn roots te gaan, naar zijn thuis. Hij heeft daar meer bewegingsvrijheid en kwam weer in zijn comfortzone. De liedjes vloeide uit de pen en dat resulteert in een uitstekend debuut. Samen met de veelbelovende producer Kyle Crownover levert hij met Where the Flowers Meet the Dew een sterke Americana plaat af.

Laten we zeggen dat de muzikale inkleuring sterk is en het label Americana waardig. Ook met het stemgeluid van Zach Russell zit het goed, niet bijzonder, maar degelijk. Echter zijn de teksten donker op Where the Flowers Meet the Dew. Er wordt veel gemijmerd over de dood en het is allemaal niet bijster vrolijk om aan te horen. Blijkbaar hebben we hier te maken met een getergde ziel. Van mij mag het allemaal best wat zonniger.

Maar de gitzwarte lyrics maken van Where the Flowers Meet the Dew geen slechte plaat. Met de kwaliteit van de liedjes zit het dan ook gelukkig meer dan goed. Er is niets aan te merken dat dit een debuutplaat is. De productie klinkt vol van kleur en je hoort aan alles dat Zach Russell met de beste muzikanten van het moment in de studio heeft gezeten. 

Where the Flowers Meet the Dew is sterke Americana en Zach Russell maakt genoeg indruk. Het is niet makkelijk om als beginnende artiest bekend te worden, maar hij kan dat zomaar met dit werk gaan worden. Thirty Tigers heeft er wat dat betreft goed aangedaan om hem een platendeal te geven. Er wordt kwaliteit Americana geleverd en doet weinig verkeerds. Al mogen de schrijfsels van mij wat positiever de volgende keer.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums