Logo Orange Flag Music 2023

Zooey Celeste – Restless Thoughts

Zooey Celeste - Restless Thoughts album cover

Je moet toegeven dat Zooey Celeste een ontzettend mooie naam is. Echter is het een fictieve artiestennaam bedacht door singer-songwriter Brian Merrill. Hij is al een tijdje actief in de Amerikaanse alternatieve muziek scene, maar brengt met Restless Thoughts pas zijn eerste plaat uit en probeert met zijn alter ego meer bekendheid te krijgen.

En dat kan zomaar eens gebeuren als je luistert naar dit album. Restless Thoughts heeft wat dat betreft heel veel te bieden en kan een groot succes worden. Zoeey Celeste kreeg het voor elkaar om dit album uit te brengen op groot platenlabel ATO Records en dat zegt toch wel iets. Zijn kwaliteiten en talenten worden erkend door de grote bazen.

Het album is simpelweg een geweldige luistertrip en gaat maar niet vervelen. De muzikale inkleuring bevat diverse laagjes, waardoor de luisterervaring boeiend blijft. Met name gebruikt Zoeey Celeste veel computer drums en andere elektronische instrumenten, maar hier en daar krijgen ook gitaren en piano’s de gelegenheid om te schijnen.

Restless Thoughts had dan ook zomaar in de jaren tachtig van vorige eeuw uit kunnen komen. Dat komt niet alleen door het gebruik van veel elektronische apparaten, maar ook door het stemgeluid van Zooey Celeste. Het is heel dramatisch, theatraal en doet zo nu en dan denken aan een artiest zoals Morrissey. Als je het over jaren tachtig muziek hebt.

ATO Records heeft de juiste beslissing genomen om Zoeey Celeste toe te voegen aan hun artiestenbestand. Restless Thoughts is als debuut geweldig en maakt ontzettend veel indruk. Het album duurt niet al te lang, maar het blijft een boeiend stuk met een spacey psychedelische muziekstijl. Brian Merrill noemt zijn muziek “astral pop”. 

Zooey Celeste staat met Restless Thoughts aan het begin van zijn avontuur in de muzikale wereld. Dit album krijgt al redelijk wat erkenning van muziek critici en weet op streamplatforms bescheiden succes te behalen. Heb je interesse in alternatieve muziek, dan is dit album heel geschikt om eens een kans te geven. Het heeft alle juiste ingrediënten: theatrale zang, dromerige instrumentatie en creatieve teksten. Heel interessant plaatje.

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment