Logo Orange Flag Music 2023

Tot ziens 2022, Hoi 2023

Mijn beste 10 country albums zijn bekend, mijn beste 5 indie albums ook en je kon deze week lezen naar welke albums ik het meeste uitkijk begin 2023. Als ik terugkijk op dit jaar qua nieuwe muziek was het fantastisch. In principe is het elk jaar weer genieten van nieuwe muziek, maar het ene jaar net wat beter dan het andere jaar. Met name deze maand heb ik veel nieuwe goede albums ontdekt die eerder zijn uitgebracht. Simpelweg omdat december weinig nieuws brengt en je terug gaat luisteren en kijkt wat er eerder is uitgekomen. Daarom komen er komende weken nog een aantal hele interessante album recensies aan uit het jaar 2022. Januari is wat dat betreft ook weinig nieuws als het om nieuwe album releases gaat.

Muziek is iets heel magisch en dat heb ik ook in 2022 mogen ondervinden. Bijvoorbeeld mijn country album nummer één Kelsey Waldon met No Regular Dog. Tijdens de eerste keer luisteren vond ik het maar een vlak plaatje en wist ik niet goed wat ik er van moest vinden. Dat veranderde na een aantal keer luisteren en ben ik het zo goed gaan vinden dat het uiteindelijk belandde als mijn nummer één. Bij het album The Harder Stuff van Nick Nace was ik tijdens de release in juli ook niet direct overtuigd en liet het liggen. Tot ik begin december door mijn Spotify lijst scrolde voor nieuwe albums te recenseren. Toch maar weer eens proberen en dit keer viel het kwartje. Betere country dan The Harder Stuff ga je niet krijgen. Nick Nace mag dan helemaal niet bekend zijn, de muziek verdient gehoord te worden.

Je zult hebben gemerkt dat ik de website helemaal zelf beheer. Waar haal ik alle tijd vandaan zul je je afvragen? Het is heel simpel, ik heb er genoeg tijd en energie voor om albums meerdere keren per week te luisteren en om er een korte recensie over te schrijven. Daarnaast werk ik vanuit huis en kan mijn tijd zelf indelen. Geen vaste job van 40 uur in de week op een kantoor, maar het vrije leven. Je moet er de discipline voor hebben, maar dat gaat mij gelukkig nu al een aantal jaren goed af. Dit leventje past uitstekend bij mij en zou ik dan ook niet willen inruilen. Vrijheid in mijn doen en laten vind ik heel belangrijk.

2022 is het jaar van de verandering en daar heb ik bewust voor gekozen. Om alleen maar elke dag een recensie te schrijven kan leuk zijn, maar in contact komen met de artiest is nog leuker. Vandaar dat ik interviews ben gaan doen. In het begin heel onwennig, maar ik merkte na een paar artiesten te hebben gesproken dat ik het leuk ben gaan vinden. Het is altijd afwachten hoe een artiest reageert. Sommige zijn wat enthousiaster dan andere en elk interview is weer anders. Dat maakt het allemaal heel dynamisch, maar het blijft altijd spannend. Verwacht volgend jaar dan ook weer nieuwe interviews, er staan er inmiddels weer een aantal op de planning.

Orange Flag Music bestaat bijna zo’n drie jaar en ik ben er tevreden mee dat ik deze website ben gestart. Muziek luisteren is al vanaf mijn jeugd een grote passie. Opgegroeid met artiesten zoals Bruce Springsteen, Boston en Dire Straits en later in m’n jeugd alternatieve muziek en folk muziek. Overigens nooit geen depressieve zwartgallige muziek, maar altijd muziek met een fijne melodie en zacht karakter. Rocken mag af en toe. Country en Americana muziek is sinds 2015 mijn safe haven en luister ik tegenwoordig elke dag. Ook lees ik erover met biografieën van legendes zoals Waylon Jennings, Willie Nelson, Merle Haggard en Hank Williams. Waarom ben ik helemaal lyrisch over country muziek? Ik weet het niet, ik denk dat de muziek jou kiest. Hele filosofische opmerking waarover je vast heel lang over kunt discussiëren.

2023 zal wederom een mooi jaar worden en ik verwacht dat artiesten weer hun best doen om hun beste werk te laten horen. Zoals al in mijn vooruitblik besproken ben ik enthousiast over Chérie van Theo Lawrence, maar kijk ik ook uit naar nieuwe muziek van Turnpike Troubadours. Overigens ben ik helemaal vergeten Cody Jinks te vermelden. Kwaliteit outlaw country en hij was afgelopen maanden in de studio om nieuw materiaal op te nemen. Jamie Lin Wilson schijnt ook in de studio zijn geweest om Jinks van wat extra power te voorzien. Dat mag ook wel, want alhoewel ik zijn nieuwe albums graag luister, hoop ik dat hij zijn niveau terugvindt van Adobe Sessions en I’m Not the Devil. Zijn laatste album Mercy was voor mij niet meer dan een nette voldoende.

Ik hoop dat ik jou als lezer van Orange Flag Music inspireer om nieuwe muziek te ontdekken en te genieten van al het moois wat artiesten uitbrengen. Bij deze een gelukkig 2023 en ik zal in het nieuwe jaar weer mijn best doen om de mooiste albums te recenseren.

Groeten,
William

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment