Logo Orange Flag Music 2023

Brothers Osborne – Skeletons

Brothers Osborne - Skeletons album cover

Nashville patriotten Brothers Osborne brengen met hun derde plaat Skeletons een heftige mix van southern rock, rock & roll en countrymuziek. Ze houden de naam van Nashville mainstream country muziek hoog, maar leggen hier ook de fundamenten voor fans van andere genres. Of ze met Skeletons opnieuw genomineerd gaan worden voor een Grammy Award blijft nog afwachten.

Het blijft mij toch altijd verbazen waarom sommige artiesten een volwaardig country label krijgen opgeplakt. Ook Brothers Osborne zijn nog steeds onlosmakelijk verbonden met country. Maar wat we voornamelijk horen is een rock getinte plaat. Voor Margo Price haar nieuwe album geldt hetzelfde principe. En eigenlijk vraag ik mij af hoelang Nashville het label country nog plakt op dit soort muziek.

Dat de gebroeders TJ en John Osborne zich van hun meest positieve kant laten zien met hun nieuwe plaat is een feit. De teksten zijn een lichtbaken in deze donkere tijden en de muziek luistert prima weg. Zo proosten ze op de goede gezondheid met Make It A Good One en op funky All Night dansen ze de hele nacht door totdat het licht wordt.

Wat nog het meest in de buurt van country komt is afsluiter Old Man’s Boots. Een ingetogen liedje en een om te onthouden. Prima akoestische gitaar en subtiele pedal steel begeleiding maken dat dit nummer in de toekomst hopelijk gaat leiden tot een volwaardig country album.

Dan het poppy nummer I’m Not For Everyone. Heerlijke plaat waarmee Brothers Osborne ongetwijfeld gaan scoren. Er wordt in het refrein nog even folk legende Townes van Zandt aangehaald, dat het nummer extra doet opleven. Hard meezingen wordt hier niet verboden.

Zoals het vorige album Port Saint Joe van de gebroeders Osborne is ook dit keer Jay Joyce als producer aangetrokken. Joyce was onder andere betrokken bij het laatste album Wildcard van Miranda Lambert. Skeletons loopt als een trein en het album klopt als geheel. De keuze om een instrumentale rocker als Muskrat Greene toe te voegen voelt goed aan en is een prima bruggetje naar Dead Man’s Curve.

Het moge duidelijk zijn dat er veel te genieten valt op Skeletons. Brothers Osborne weten hoe ze kunnen uitblinken in hun muziek. Het is een plaat die effectieve en pakkende nummers in zich heeft en waarschijnlijk veel mensen goed gaan vinden. Zolang countrymuziek de heren nog niet los kunnen laten zullen ze verschijnen op het country podium. Maar wat mij betreft zijn ze dat station voor nu gepasseerd. Dat maakt Skeletons niet slecht, integendeel, maar een pure country fanaat zal snel over gaan tot de orde van de dag.

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment