Logo Orange Flag Music 2023

John Moreland – LP5

John Moreland - LP5 album cover

Vol verwachting keek ik uit naar een nieuwe plaat van John Moreland. Altijd garant voor kwaliteit country nummers. De albums In the Throes, High on Tulsa Heat en Big Bad Luv maakte Moreland tot een geroemde country artiest binnen en ver buiten Amerika. Het uitbrengen van LP5 duurde wat langer dan verwacht, maar in februari was het toch echt zo ver.

Voorafgaand LP5 kregen we East October, Harder Dreams en When My Fever Breaks te horen. Ja, dat is de John Moreland die wij kennen en graag horen en dat maakte de verwachtingen nog hoger.

Na het album nu meerdere malen te hebben gehoord moet ik toch toegeven dat ik er meer van had verwacht. Harder Dreams en East October mogen zeker toegevoegd worden aan het lijstje Moreland klassiekers, maar daar houdt het dan ook op. De rest van de plaat is gewoonweg niet sterk genoeg en mist enige overtuiging. Er wordt geƫxperimenteerd met wat elektronische invloeden maar dat kan het gehele oordeel van LP5 niet omhoog krikken.

De inspiratie lijkt op LP5 ver weg vergeleken met eerder genoemde platen. Is het dan heel slecht? Nee, dat ook weer niet, maar ik had na de drie uitgebrachte singles wat meer klassiekers verwacht die ik in mijn John Moreland Spotify playlist kon toevoegen. Ook de plaatnaam (LP5) en de cover tonen een gebrek aan inspiratie. Ik hoop dat Moreland met zijn volgende worp zich herstelt.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment