Logo Orange Flag Music 2023

Kree Harrison – Chosen Family Tree

Kree Harrison - Chosen Family Tree album cover

Kree Harrison kiest haar (chosen) familie boven alles. Alhoewel ze al een tijd in Nashville bivakkeert is ze haar thuisstad Woodville in Texas niet vergeten. De 30-jarige Texaanse woont nu al een tijdje in Nashville en heeft inmiddels een aardige carrière opgebouwd in de muziek industrie. Toch heeft ze al die tijd heimwee gehad naar haar roots. Familie is dan ook het centrale thema op haar nieuwe plaat Chosen Family Tree.

Harrison is al vanaf jongs af aan bezig met muziek. Schrijven, opnemen, optreden en meedoen met muziekwedstrijden zijn onderdeel geworden van haar leven. In 2013 kreeg ze het voor elkaar om in de finale te eindigen van de Amerikaanse Idols. Het zorgde voor nationale bekendheid en nieuwe toekomstperspectieven in Nashville.

Haar debuut This Old Thing in 2016 werd positief ontvangen door het publiek en haalde de country charts. Daarnaast zong ze even mee op Same Trailer Different Park van Kacey Musgraves. Het was lang wachten op een tweede album, maar in augustus van dit jaar bracht ze Chosen Family Tree uit.

Het album is in alle facetten een Nashville product geworden waar Kree Harrison het schrijven vooral overlaat aan andere songwriters. Zo zien we Chris Stapleton en zijn vrouw Morgane terug op verschillende credits en leent ze nummer Choking Kind van bekende songwriter van de jaren 60 Harlan Howard.

Het centrale thema is dus familie, of hoe Harrison het bedoelt gekozen familie. Door Texas te verlaten voor Nashville moest ze nieuwe vrienden maken. Dat is uiteindelijk wat Harrison bedoelt met Chosen Family Tree. Gekozen vrienden die je uiteindelijk als familie gaat zien. Het is de titel van de plaat en het slotnummer geschreven door Harrison zelf plus vrienden. Het nummer Mother vóór slotstuk Chosen Family Tree is duidelijk ook gerelateerd aan familie en is een cover van John Lennon.

Opvallend gezien gaat de rest van het album voornamelijk over liefdesrelaties. De songteksten zijn zoete liefdesliedjes die Harrison met haar krachtige stem perfect uitvoert. Soms krijg je af en toe een soul en gospel gevoel. Niet verwonderlijk aangezien Harrison in haar jongere jaren veel in kerken heeft opgetreden.

Maar Chosen Family Tree is vooral een echte country plaat geworden waar Kree Harrison trots op kan zijn. Het is goed dat ze de hulp heeft ingeschakeld van grote artiesten zoals Chris Stapleton. Voor een volgend album zou het interessant zijn wat Kree zelf te zeggen heeft. Nu heeft ze aandeel op twee van de twaalf nummers wat betreft de geschreven songteksten. Gezien de kwaliteit van die nummers ben ik er van overtuigd dat een album vol met eigen nummers een perfecte volgende stap zou zijn.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment