Logo Orange Flag Music 2023

Luke Combs – What You See Ain’t Always What You Get (Deluxe Edition)

Luke Combs - What You See Is What You Get album cover

Dat Nashville knuffelbeer Luke Combs een fenomeen is binnen country kan gezien worden als understatement. Met zijn debuut This One’s for You Too brak hij al record na record en doet dat met What You See Is What You Get dunnetjes over. Het tweede album van Combs kwam al in 2019 uit en dit jaar is er de deluxe edition uitgekomen met zes nieuwe nummers.

Ik heb Luke Combs zijn naam natuurlijk al eerder voorbij zien komen, maar het is niet tot deze deluxe edition dat ik er volledig voor ging zitten. En na een eerste luisterbeurt was ik gematigd positief. Het klinkt allemaal goed, maar raken doet het alles behalve. Sommige nummers springen er duidelijk boven uit met catchy refreinen. Die heb je er altijd wel tussen zitten. Nummers zoals Refrigerator Door, Blue Collar Boys en All Over Again zijn prima vertoeven.

Maar toch, het klinkt allemaal iets te generiek. Begrijp mij niet verkeerd, de mainstream country fanaat komt hier zeker thuis. What You See Is What You Get is een logisch vervolg op doorbraak album This One’s for You Too. Het rockt lekker weg en je hebt de stem van Combs die op en top country is.

Misschien ben ik iets te gewend aan de onafhankelijke country dat artiesten zoals Luke Combs mij minder doen. Waar ik dan van opveer op dit album zijn Does To Me, waar Eric Church een bijdrage aanlevert, en de extra track van de deluxe Without You. De fiddle speelt op Without You een prachtige rol en wie anders dan Amanda Shires heeft hier een aandeel in. Mooi nummer die nog lang in mijn afspeellijst zal blijven hangen.

Het zijn dan toch de tracks waar Combs hulp krijgt van de ervaren artiesten die zo uitblinken. Oke, misschien doe ik daar het rest van het album te kort mee, want het is allemaal absoluut niet slecht. Combs scoort hit na hit in de charts en vanuit een mainstream country standpunt volledig begrijpbaar.

De extra nummers op de deluxe editie zijn een prima toevoeging. Het is alleen wel een lange zit. Met bijna anderhalf uur aan speeltijd ben je wel even zoet. Maar met Without You en ook Combs zijn trouwnummer en slotstuk Forever After All is deze lange zit het meer dan waard.

What You See Is What You Get is met zijn extra nummers een plaat die het nogmaals bij mainstream country goed gaat doen. Je ziet de nieuwe singles alweer omhoog schieten in de country charts. Alhoewel Combs zijn carrière pas net is begonnen heeft hij al een behoorlijk en immens trackrecord en dat zie ik in de toekomst niet snel veranderen.

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment