Logo Orange Flag Music 2023

Parker McCollum – Hollywood Gold EP

Parker McCollum - Hollywood Gold EP album cover

Golden boy Parker McCollum laat zijn thuisstaat Texas voor wat het is en gaat voor goud in Nashville. De EP Hollywood Gold is zijn eerste wapenfeit onder de vleugels van platenlabel MCA Nashville. Dat dit een goede stap is geweest van McCollum valt niet te ontkennen. Ondanks de keuze om mainstream te gaan blijft McCollum bij zijn eigen stijl die hij de afgelopen jaren in Texas heeft opgebouwd.

McCollum is opgegroeid in Conroe, Texas en heeft het leven op een cowboy ranch in zijn jongere jaren van dichtbij meegemaakt. Elke zomer hielp hij mee op zijn opa’s ranch en heeft zodoende de kneepjes van het cowboyleven geleerd. Zijn opa leerde McCollum ook alles over het alledaagse leven naast de ranch. Daarnaast is hij opgegroeid met artiesten zoals Willie Nelson, Porter Wagoner en George Strait. Het heeft hem gevormd zoals hij nu zijn leven leidt.

Het was altijd al McCollum’s droom geweest om het ooit te maken in Nashville. Het is wonderlijk dat hij dit jaar pas mainstream Nashville is gegaan. Zijn debuut The Limestone Kid kwam uit in 2015 en doorbraakalbum Probably Wrong uit 2017 en lieten al Nashville potentie zien. Desondanks deze grote verandering is Hollywood Gold niet een hele andere richting die McCollum inslaat.

Ja, hij is gaan samenwerken met andere schrijvers en artiesten in Nashville. Zo is single Pretty Heart geschreven met Randy Montana en Like A Cowboy komt uit de stal van Chris Stapleton. Maar het blijft de jongen uit Texas die muziek maakt met een geheel eigen stijl.

En het werkt. Zijn ster is rijzende en successen worden op dit moment geboekt met hits zoals Young Man’s Blues en de al eerder genoemde Pretty Heart. Het zijn aanstekelijke uptempo nummers die prima passen in de Nashville cultuur. Maar McCollum komt pas echt tot zijn recht bij de ballads. Dat doet hij op Hollywood Gold met afsluiters Hold Me Back en Love You Like That. Er zit een heerlijke swung in en je zwijmelt even helemaal weg.

Als Hollywood Gold het voorproefje is van een volledig album dan kunnen we nog veel gaan verwachten. Parker McCollum heeft alle ingrediƫnten wat van een Nashville artiest verwacht mag worden. Een authentieke stem, prima koppie, goede teksten en nummers die het halen tot de top. Zet deze artiest in je favorietenlijst, want we gaan hier nog veel van horen.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment