Logo Orange Flag Music 2023

Sarah Jane Nelson – I’m Not Broken

Sarah Jane Nelson - I'm Not Broken album cover

Sarah Jane Nelson is een relatief onbekende naam in mekka muziek stad Nashville. Haar derde plaat I’m Not Broken kan daar verandering in gaan brengen. Een collectie van prachtig verstilde Americana liedjes die het leven van Nelson mooi weergeven. Ze heeft de hoogte- en dieptepunten van het leven meegemaakt en laat dat allemaal horen op haar nieuwe plaat.

Sarah Jane Nelson is opgegroeid in Arkansas in een liefdevol gezin. Dat kwam onverwachts tot een einde toen haar ouders gingen scheiden. De pijn die dat met zich meedroeg bleek een katalysator te zijn. Uiterst gemotiveerd besloot Nelson dat zij het anders ging doen. Na haar afstuderen van de middelbare school won ze de Miss verkiezing, maakte ze haar Broadway debuut in New York en jaagde ze haar passie voor muziek na.

Jaren later was het plaatje rond en trouwde ze met de liefde van haar leven. Ze kregen een kind en leidden een gelukkig bestaan. Althans dat dacht ze. Haar man ging vreemd en Sarah Jane Nelson kwam er alleen voor te staan als alleenstaande moeder. Het legde de basis voor het album I’m Not Broken. Een album die een pastoraal geluid laat horen waar de pedal steel, fiddle en banjo overvloedig worden bespeeld. De teksten gaan diep en bieden een soort van troost. Een troost dat iedereen zijn of haar problemen heeft.

I’m Not Broken intrigeert en raakt op een manier zoals weinig artiesten dat doen. De muziek komt meteen binnen met titelnummer en opener I’m Not Broken. Het feit dat ze keer op keer de donkere kanten van het leven tegenkomt. Iedere keer vecht ze, staat ze op en laat ze zien wat ze waard is. Een prachtspel gedragen op instrumentatie van gitaar en pedal steel.

Op I Only Cry at Night zingt ze dat ze geen tijd heeft om in een neerwaartse spiraal van negativiteit te blijven. Het leven gaat door en er moet geld worden verdiend. Het moment dat ze alleen thuiskomt is het tijd om even verdrietig te zijn, maar ze raapt zichzelf bij elkaar op en gaat het leven vol goede moed aan. Het is nergens voor nodig om in die depressiviteit te blijven hangen.

Sarah Jane Nelson verdiept zich ook verder in het verleden. Een jeugd waarin alles leek goed te gaan. Maar haar vader zorgde voor problemen. Hij ging vreemd en er ontstond een vreselijke scheiding die littekens bij Nelson bracht. Littekens die altijd een onderdeel van haar leven zijn gebleven. Op het nummer Sins of the Father bezingt ze deze treurige situatie.

Vandaag de dag heeft Sarah Jane Nelson het geluk weer gevonden in een nieuwe liefde. Ze trouwde begin dit jaar met haar producer Bryan Irwin. Irwin is overigens naast producer ook muzikant en zingt een gedeelte mee op het nummer Break Our Hearts.

De toekomst ziet er rooskleurig uit met hopelijk nieuwe en ge├»nspireerde muziek. I’m Not Broken is vooral een terugblik op het turbulente verleden van Sarah Jane Nelson. Met alle kleine diepgaande verhaaltjes op het album hoop je dat Nelson het geluk blijft behouden die ze nu heeft gevonden. Dat zal waarschijnlijk voor een meer uptempo en energiek album zorgen. Maar het is zeker een kant die ik graag van Sarah Jane Nelson wil horen. Een kant waar ze haar creativiteit met alle lust kan ontplooien. Met I’m Not Broken imponeert ze in ieder geval al meer dan behoorlijk.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment