Logo Orange Flag Music 2023

Sara Petite – Rare Bird

Sara Petite - Rare Bird album cover

Mijn bron om album covers op te slaan is altijd Apple Music, die krijg je direct in hoge kwaliteit. Bij bekende grotere artiesten staan er altijd interessante stukjes vermeld en het genre. Bij de Amerikaanse Sara Petite ontbreekt het stukje tekst, ze is niet heel bekend. Maar bij genre staat het label outlaw country. Heel grappig, want na een aantal keren haar nieuwste plaat Rare Bird te hebben gedraaid is dat wel het laatste genre wat ik mij kan bedenken. Maakt het wat uit? Eigenlijk niet, maar het deed mij even doen lachen.

Nee, Sara Petite maakt op Rare Bird gebruik van een mengeling van genres. Country, folk, roots en blues komen allemaal op deze plaat voorbij. Het maakt een interessante luistertrip waarbij je je absoluut niet hoeft te vervelen. Daarnaast brengt Petite genoeg spanning en bevlogenheid in haar muziek die je lang nablijft. Rare Bird doet wat dat betreft veel goeds en maakt eigenlijk vanaf opener Feeling Like an Angel direct indruk.

Sara Petite gaat overigens al een tijdje mee in de business, maar echt doorbreken is nog niet het geval. Alhoewel ze hier en daar toch wat awards heeft gewonnen en op grote festivals heeft gestaan. 2006 verscheen debuut Tiger Mountain en ze heeft binnen 15 jaar tijd 6 studioalbums uitgebracht en een live-plaat. Of Rare Bird een groter publiek gaat bereiken betwijfel ik. Maar voor de verfijnde Americana muziekluisteraar kan deze plaat wel is potten gaan breken.

Zoals gezegd bestrijkt Rare Bird veel verschillende genres. De Amerikaanse laat haar enthousiasme op deze plaat dan ook zegevieren en het komt af en toe zelfs speels over. Niet voor niets wordt Sara Petite beschreven als een uitdagende, wilde en jonge ziel die alles uit het leven probeert te halen. Dat hoor je op Rare Bird min of meer zeker terug.

Ja, mij bevalt deze plaat wel. Single The Misfits is bijvoorbeeld een heel mooi voorbeeld van dat speelse karakter van Petite. Ongetwijfeld zal ze een buitenbeentje zijn, maar die zorgen zet ze op dit nummer even opzij. Muzikaal gezien is het een korte, maar krachtige Americana song die ook een oproep is naar alle rare vogels. Vechten voor de waarheid, je eigen weg trotseren en trots zijn waar je staat. Prachtige boodschap, waar denk ik toch wel wat mensen aan kunnen relateren.

Rare Bird, nodigt uit om meer van Petite te horen. Deze plaat is in mijn vizier geraakt door een alternatieve country top lijst. Ondanks de diversiteit aan genres kan ik wel content zijn met het label alternatieve country. Sara Petite heeft met Rare Bird voldoende indruk op mij gemaakt om haar muziek verder te gaan ontdekken. Genoeg albums om door te spitten en dat is wat ik de komende weken dan ook ga doen. Sara Petite is een fijne muzikale ontdekking die naar meer smaakt. (JTMMusic)

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment