Logo Orange Flag Music 2023

Sunny War – Simple Syrup

Sunny War - Simple Syrup album cover

Ze betoverde de laatste jaren met verschillende platen het folk genre en is dit jaar terug met vierde plaat Simple Syrup. Sunny War is de naam en je kan haar inmiddels als gevestigde naam binnen folk en soul muziek noemen. Simple Syrup is haar derde album in drie jaar tijd en overstijgt wat mij betreft haar eerdere platen met gemak.

Dat Sunny War tijd heeft weten vrij te krijgen om een nieuwe plaat op te nemen is wonderbaarlijk. Ze heeft in deze pandemie de non-profit organisatie Food Not Bombs opgezet. Een organisatie die vegetarisch voedsel verspreidt rondom daklozen. Daarnaast is ze politiek activist en marcheerde mee met de Black Lives Matter protesten. Tussen al deze activiteiten door dus ook nog een nieuwe plaat opnemen. Als je denkt dat dit even snel gedaan is, dan zit je verkeerd. Simple Syrup is doordacht, bevat rijke instrumentatie en een Sunny War in topvorm.

De donker gekleurde Sunny War is opnieuw de samenwerking aangegaan met producer Harlan Steinberger. Simple Syrup is geproduceerd in Hen House Studios een paar straten verwijderd van Venice Beach, Los Angeles. Een plek waar Sunny War zich thuis en op haar gemak voelt. Eerdere platen werden ook al in dezelfde sferen opgenomen. Simple Syrup is doordrenkt van gaaf gitaarspel en veel verschillende instrumentatie. Ondersteund met de soulvolle stem van Sunny War en je hebt met deze plaat een pareltje in huis.

Tekstueel gezien heeft Sunny War ook dit keer het uiterste uit de kan gehaald. Op nummers zoals Like Nina en Deployed and Destroyed haalt ze de posities in de maatschappij aan van zwarte vrouwen en oorlogsveteranen met PTSD. Het geeft maar weer is aan hoe maatschappelijk betrokken Sunny War is binnen de Amerikaanse maatschappij. Alleen maar veel lof voor de naam die Sunny War inmiddels heeft gemaakt in de muziekwereld en daarbuiten.

Sunny War verdient een grotere bekendheid. Steeds meer luisteraars pakken de muziek van War op en dat is te zien aan de cijfers. Maar het is nog niet genoeg. Met Simple Syrup zet ze hopelijk stappen naar een breder publiek. Aan de muziek zal het niet liggen. Die is open en toegankelijk en behoeft geen meerdere luisterbeurten om te waarderen. Daarnaast zijn de teksten op Sunny War’s platen zeer waardevol en dragen verschillende boodschappen uit. Een artiest die passievolle muziek maakt, doordenkt, liefde heeft voor wat ze doet en daar ontzettend goed in is. Daar is Simple Syrup wederom het bewijs van. (Hen House Studios)

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment