Logo Orange Flag Music 2023

Suzie Candell – Restless

Suzie Candell -Restless album cover

Suzie Candell is voor veel mensen een onbekende artiest. Dat zou met haar nieuwe plaat wel is veranderd gaan kunnen worden. Zo op het eerste gezicht kijkend naar de album cover van Restless zou je verwachten dat ze uit Amerika komt. Misschien Nashville of Californië? Niets is minder waar. Deze dame is geboren in Zwisterland en leeft in Liechtenstein. Restless staat vol met Americana muziek die evengoed uit Amerika zou kunnen komen.

Al vanaf het eerste nummer California Dreamin’ laat Suzie Candell je mee dromen naar de Amerikaanse westkust. Een heerlijke ballad met schurende pedal steel en gitaren. Met dit nummer weet je meteen dat het serieus is. Niks geen amateuristische productie en instrumentatie, maar een krachtige artiest die weet hoe ze muziek moet maken.

Up and High, Nowhere Bound en Can’t Break Down maken indruk als up tempo nummers. Integere nummers die de kracht laten zien dat er ook buiten Amerika goede Americana muziek wordt gemaakt. We hebben dit jaar de nieuwe plaat We Still Go To the Rodeos van Whitney Rose kunnen beluisteren. Een indrukwekkend staaltje muziek die traditionele country laat overvloeien naar hedendaagse country. Alhoewel de muziek van Suzie Candell niet tot traditionele country behoort zie ik veel gelijkenissen met Rose.

Het klanktapijt op Restless is divers te noemen. Zo hoor je de pedal steel en fiddle regelmatig terug, maar bijvoorbeeld ook de mandoline. Gitaar en drums vormen daarentegen toch echt de basis. Voornamelijk de nummers met de pedal steel op de voorgrond doen het goed bij mij. Zoals het eerder genoemde California Dreamin’, maar ook titelnummer Restless.

Het valt te hopen dat Suzie Candell met Restless bekend gaat worden in Europa. Alle ingrediënten zijn daar voor aanwezig. Ons Europa is wat dat betreft een sterke Americana artiest rijker. Muziek, die net zoals de Nederlandse Ilse DeLange en Mercy John op kan boksen tegen het prestigieuze countrymuziekgeweld uit Amerika. Geef Restless een kans en laat je onderdompelen in deze prachtige muziek.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment