Logo Orange Flag Music 2023

William Prince – Reliever

William Prince - Reliever album cover

William Prince bevindt zichzelf met zijn twee albums op de grens van country en folk genre. Geproduceerd door Dave Cobb en Scott Nolan, reflecteert Prince zich op het vaderschap. Beter gezegd: het is het centrale thema op Reliever. Met zijn rauwe en fluwelen stem straalt hij een bepaalde rust uit. De teksten blijven echter sterk en robuust.

Het is enigszins opmerkelijk dat Dave Cobb betrokken is geraakt bij de productie van Reliever. We kennen Cobb natuurlijk van Brandi Carlile, Jason Isbell en Whiskey Myers. Dat zijn grote namen in de muziekindustrie, terwijl William Prince net begonnen is. Desalniettemin zag Cobb genoeg potentie in Prince en maakt hij die potentie volledig waar.

Reliever heeft niet die pure country snik, maar fiddle en pedal steel zijn aanwezig. Dat is vooral te danken aan Cobb die daar wel mee om weet te gaan. De Canadese producer Scott Nolan mag overigens niet vergeten worden. Hij produceerde muziek voor Americana artiesten zoals Hayes Carll en is het vermelden meer dan waard.

Het album begint met The Spark en zet gelijk de toon. Het zorgt ervoor dat je verder wilt luisteren. Wasted is gedreven op akoestische gitaren en Prince spreekt uit dat je het leven nooit voor lief moet nemen. Doe waar je de meeste voldoening uithaalt en maak er wat van. Het leven is te kort voor spijt.

That’s All I Ever Become begint met snijdende fiddles op de achtergrond en blijft gaan tot het einde van het nummer. Prince geeft ons advies om je dromen zo groot mogelijk te houden en dat het uiteindelijk wel goed komt. Maar ook vaderschap komt hierin terug. Hij wil zijn kinderen oud zien worden en wat ze uiteindelijk van het leven maken.

Heaven and Hell is wat mij betreft één van de beste nummers op Reliever. Het is aangrijpend, gevoelig en je vindt er geweldige pedal steel klanken terug waar ik absoluut geen genoeg van kan krijgen.

William Prince deelt op Reliever krachtige teksten aan ons. Tel daarbij op de gestroomlijnde instrumentatie en rauwe stem van Prince en je hebt een prachtig album tot je beschikking. Het is geen pure country, maar positioneert zich prima tussen folk en country. Ik geniet extreem van Reliever en hoop dat Prince die lijn doortrekt in de toekomst.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums